تازه های تصفیه فاضلاب

تازه های تصفیه فاضلاب

تازه های تصفیه فاضلاب : تحقیق، توسعه و اصلاح روش ها و سیستم های تصفیه فاضلاب، تصفیه آب، مدیریت لجن و تجهیزات و ملزومات این سیستم ها همواره یکی از مهم ترین اهداف مهندسان شرکت تصفیه هوشمند آویسا بوده است. در ادامه به بررسی کوتاه 24 از مورد از جدیدترین دستاوردها در صنعت آب و فاضلاب خواهیم پرداخت.

تازه های تصفیه فاضلاب : پرس پیچی آلفا لاوال (Alfa Laval)

تازه های تصفیه فاضلاب

شرکت آلفا لاوال به تازگی اقدام به ارائه نوع جدیدی از پرس های پیچی فشرده با ایمنی و مدت زمان کاری بالا نموده است. به کارگیری یک موتور دنده مستقیم و سرعت چرخش آهسته در این تجهیز موجب به حداقل رساندن مصرف انرژی و سروصدا شده است. این سیستم دارای یک درام کاملا محصور با دریچه های بازرسی می باشد که استفاده از صفحه های سیمی در آن به جای صفحات سوراخ دار باعث چشمگیر هزینه های تعمیر و نگهداری شده است. قرار گرفتن موتور در بخش خروجی سیستم نیز موجب کاهش ریسک های مربوط به آسیب های این قطعه و سهولت بازرسی و سرویس گشته است.استفاده از یک میکسر لجن/پلیمر موجب کاهش مصرف پلیمر در این سیستم شده است. این سیستم بسیار کاربر پسند می باشد و نیاز به کمترین میزان راهبری را دارد چرا که تنظیم نمودن پارامترها و متغیرها در آن بسیار ساده و آسان است.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : جداساز آندریتز (Andritz Separation)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

بلت پرس های جدید این شرکت با طراحی منحصر به فرد خود موجب کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری و ساده سازی بهره برداری از این تجهیز شده است. طراحی این تجهیز با ارتفاعی نسبتا کوتاه (ارتفاع کلی 1.5 متر) موجب کاهش هزینه های مربوط به ساخت، حمل و نقل و مقدار فضای مورد نیاز شده است. قرار گرفتن بخش ثقلی این تجهیز در بهترین موقعیت ممکن موجب تسهیل عملیات تعمیر و نگهداری می گردد.

طراحی ماژولار این سیستم این امکان را فراهم می سازد تا به سادگی و بدون نیاز به اعمال تغییرات در قاب و بدنه ی اصلی دستگاه تعداد رول ها را متناسب با نیاز تغییر دهید. اضافه شدن ناحیه ثقلی کمربند سوم به این مدل، توانایی آبگیری راحت و موثر را برای مواد ورودی (با مقدار جامدات کم) را فراهم نموده است. هم چنین از دیگر نقاط قوت این دستگاه به کارگیری PLC در مدار فرمان آن می باشد که موجب کارکرد هرچه دقیق تر و راحت تر آن شده است.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : مگا دیسک فیلتر آکوا ایروبیک سیستم (Aqua-Aerobic Systems)

 تازه های تصفیه فاضلاب

این شرکت به تازگی محصول جدید خود را با عنوان آکوا مگا دیسک فیلتر ارایه داده است که از آن می توان در فرآیندهای تصفیه تکمیلی تصفیه خانه های فاضلاب استفاده نمود. قطر هر کدام از دیسک ها چیزی در حدود 3 متر می باشد که برای راحتی نصب و نگهداری از 8 بخش تشکیل شده اند. هر فیلتر می تواند تا 24 دیسک را در خود جای دهد و تا 90000 مترمکعب در روز تصفیه انجام دهد. این تجهیز دارای یک پمپ بک واش 11 کیلوواتی و موتور 3.7 کیلوواتی می باشد.

این سیستم مقادیر TSS و NTU را به شدت کاهش می دهد و قابلیت استفاده برای بارگذاری بالای هیدرولیکی و مواد جامد را دارا می باشد. این سیستم جز در زمان های بک واش هیچ بخش متحرکی ندارد که همین عامل موجب کاهش چشمگیر مصرف انرژی می گردد. از دیگر ویژگی های این فیلتر می توان به دبی بالای آن و میزان بک واش کم مورد نیاز اشاره نمود، هم چنین سیستم کنترل آن به صورت اتوماتیک و توسط PLC می باشد. از اصلی ترین موارد استفاده آن می توان به استفاده مجدد و بازچرخانی آب، حذف فسفر و افزودن آن به فیلترهای بستر عمیق اشاره نمود.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : فرآیند آبگیری کمبی (Cambi)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

کمبی به تازگی اقدام به معرفی فرآیند جدید نموده است که برای افزایش توانایی آبگیری جامدات بیولوژیکی (biosolids) به مقدار 60 تا 75 درصد مواد جامد خشک طراحی شده است. این فرآیند با تخریب مواد اجزا پلیمری خارج سلولی (EPS) آغاز می شود که همین امر می تواند تا 80 درصد از آب موجود در جامدات بیولوژیکی را به صورت یکپارچه بهم متصل نماید.

EPS تخریب شده و سایر مواد سلولی به عنوان مواد حل شده و ذرات کوچک موجود در واحد آبگیری به هاضم بی هوازی بازگردانده می شوند. سپس جامدات گرم شده در سانتریفوژ آبگیری می شوند و نیازی به پلیمر ندارند. مرحله پایانی شامل خنک نمودن و خشک سازی بیشتر محصول می باشد که این کار عمل عاری از هرگونه پاتوژن است. تحقیقات نشان می دهند که انرژی موجود در بخش گرمایش در کنار بیوگاز تولید شده در طول فرآیند، غالبا انرژی بیشتری از میزان انرژی مورد نیاز فرآیند تولید می نماید.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : اپلیکیشن بجرمتر (Badger Meter)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

 

این کمپانی به تازگی اقدام به ارائه اپلیکیشنی برای تلفن های همراه نموده است که مشترکین می توانند به کمک آن میزان مصرف خود را به سادگی مشاهده و کنترل نمایند. در حال حاضر این برنامه تلفن همراه با عنوان EyeOnWater در دسترس مشتریان می باشد و تنها برای مشترکینی ارائه شده است که برنامه راهبردی AMA شرکت را اجرا و پیاده سازی نموده اند. این برنامه در نسخه های اندروید، مک و ویندورز ارایه شده است.

به گفته ی رئیس بخش بازاریابی مجموعه این برنامه بسیار قدرتمند می باشد و چیزی فراتر از یک اطلاع رسانی ساده در رابطه میزان مصرف آب می باشد به طوری که به کمک آن می توان اقدامات بسیار تاثیر گذاری در راستای کاهش هزینه ها و حفظ منابع انجام داد. این برنامه شامل ویژگی های گرافیکی متعددی از قبیل نشان دادن میزان مصرف اخیر و مقایسه آن با میانگین مصرفی، الگوی مصرفی، نمودارهای حجمی و زمانی مصرف، هشدار بروز نشتی، ارائه پیشنهادات و شخصی سازی اطلاعات در راستای ارائه بهترین راهکارهای کاهش مصرف و هزینه و … .

 

تازه های تصفیه فاضلاب : فرآیند بیوفیلم بیوواتر تکنولوژی (Biowater Technology)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

بیوواتر تکنولوژی چندی پیش از فرآیند بیوفیلم CFIC که برای افزایش ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب و پکیج تصفیه فاضلاب، کاهش فضای مورد نیاز و هزینه انرژی طراحی شده است، رو نمایی کرد. در این فرآیند وجود جریان مداوم و سیستم تعبیه شده در راستای تمیز نمودن متناوب سیستم موجب بهبود رشد بیولوژیکی بر روی مدیاهای پلی اتیلینی می گردد.

این مدیاها موجب ایجاد سطحی محافظ برای رشد باکتری ها می شوند. راکتور CFIC حاوی مدیاهایی فشرده می باشد که همین امر موجب جلوگیری از حرکت بیش از حد آنها در مقایسه با مدیاهای موجود در راکتورهای بیوفیلم با بستر متحرک می شود. از مهم ترین مزیای این سیستم می توان به کاهش 20 تا 30 درصدی مصرف انرژی، خروجی ای با کیفیت بسیار بالا، کاهش هزینه های اولیه و بهبود فرآیند تصفیه بیولوژیکی و کمک به بالا بردن راندمان ممبران ها اشاره نمود.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : فرآیند لجن فعال هیبرید – بلوواتر بیو (Bluewater Bio – Hybrid Activated Sludge Process)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

شرکت بلوواتر بیو به تازگی از فناوری جدید لجن فعال هیبریدی (HYBACS) برای حذف مواد مغذی رو نمایی کرده است. این فرآیند شامل دو مرحله ی تصفیه بیولوژیکی می باشد که به دنبال آن زلال سازی صورت می پذیرد. مرحله ی اول با بکارگیری واحدهایی از فناوری راکتور پیشرفته با شفت سرخود (SMART) انجام می پذیرد که شامل بیومس ها نیز می باشد. مرحله دوم نیز شامل فرآیند تصفیه متداول لجن فعال می باشد.

COD بالا در واحدهای SMART موجب تحریک توده های بیومس برای تولید آنزیم ها می شود که همین امر منجر به تسریع فرآیند هیدرولیز مواد موجود در فاضلاب می گردد. مواد هیدرولیز شده با سرعت بیشتری در مرحله لجن فعال اکسید می شوند که در نتیجه موجب افزایش نرخ بارگذاری و کاهش اندازه مخزن می گردد. این فرآیند هم چنین موجب افزایش سرعت تشکیل گرانول های لجن فعال می‌شود که با سرعت بیشتری ته نشین می شوند و میزان بارگذاری در زلال سازها را بالا می‌برد.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : لوله های فلکس صنایع بلو – وایت (Blue-White Industries – Heavy-Duty Flex-A-Prene Tubing Lasts Longer)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

شرکت بلو – وایت اخیرا لوله های مخصوص چند کاره ای را برای پمپ ها به بازار عرضه کرده است که قابلیت تحمل فشار تا 110psi را دارند. این لوله ها در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند و 4 برابر عمر بیشتری نسبت به لوله های موجود در بازار دارند که همین امر موجب کاهش تعمیر و نگهداری پمپ ها نیز می گردد. این لوله ها به صورت اتصال بدون گیره نیز به بازار عرضه شده اند که وجود اتصالات متنوع برای آنها موجب کاهش بروز ایرادات و خطا در زمان نصب می شود. وجود نوشته های چاپی دائم بر روی این لوله ها امکان تشخیص ساده و راحت لوله ها را حتی در زمان کارکرد تجهیزات فراهم آورده است.

موارد کاربرد این لوله ها شامل فاضلاب و فرآیندهای تصفیه آب، سیستم های آب آشامیدنی، انعقاد و لخته سازی، گندزدایی، کنترل خوردگی، کنترل pH، تزریق آنزیم، تزریق پودر کربن فعال و تزریق سود می باشد.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : سانتریفیوژهای تغلیظ کننده – سنتریسیس (Centrisys – THK Series thickening centrifuges)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

سری THK سانتریفیوژهای تغلیظ کننده این شرکت برای لجن فعال مازاد (WAS)، به گونه ای طراحی شده اند که عملیات تغلیظ را بدون پلیمر و همزمان با افزایش ظرفیت انجام دهند. این سیستم کاملا خودکار از نیروی سانتریفیوژ برای افزایش غلظت جامدات لجن فعال برای فرآیندهای دیگر استفاده می کند. مواد ورودی به صورت متداوم به واحد وارد می شوند در حالی که یک شفت متحرک به همراه مجموعه ای از چرخنده های مارپیچی، مواد جامد را مجزا از سیال در حال حرکت به طرف مخالف انتقال می دهند. به کارگیری کمک های هیدرولیکی در کنار طول حرکتی بیشتر سیلندرها کمک شایانی به افزایش ظرفیت نموده است. این محصول فضای کمی را اشغال می کند و در کنار آن طراحی هوابندی شده ی این محصول، قرار گرفتن اپراتور را در معرض سیالات فرآیند و بخارات فرآوری شده کاهش می دهد و بو و آئروسل ها را حذف می نماید.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : فرآیند تصفیه ایر پریکس – سی ان پی (CNP – AirPrex remedy)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

شرکت CNP به تازگی اقدام به معرفی AirPrex برای تشکیل استرویت (منیزیم آمونیوم فسفات) در تصفیه های خانه های فاضلاب نموده است. این تکنولوژی روشی برای بهینه سازی لجن و سیستمی برای بازیابی فسفر می باشد که بین هاضم بی هوازی و واحد آبگیری قرار می‌گیرد. شرایط مرزی برای بارش استرویت با تخلیه هوا و افزودن نمک منیزیم در یک راکتور صورت می پذیرد.

این شرکت مدعی شده است که استفاده از این تکنولوژی موجب کاهش 30 درصدی مصرف پلیمر، کاهش 90 درصدی باز گردش فسفر و کاهش 50 درصدی هزینه های تعمیر در تصفیه‌خانه ها می شود در حالی که در کنار آن منبع درآمدی مناسبی نیز از طریق تولید کودی با فسفات بالا ایجاد می نماید.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : دریچه های FRP فیبرلیت (Fibrelite – corrosion-resistant fiberglass reinforced plastic (FRP) manhole and access covers)

تازه های تصفیه فاضلاب

 

این مجموعه محصولات جدید خود را با عنوان دریچه های FRP مقاوم در برابر خوردگی برای استفاده در معابر، خیابان و تصفیه خانه های فاضلاب وارد بازار نموده است. هدف این شرکت حذف خطرات و آسیب های احتمالی در استفاده از درپوش ها و دریچه های بتنی و چدنی است. این محصولات بسیار سبک هستند و در کنار قیمت بسیار مناسب، استفاده از این محصولات را بسیار راحت و آسان نموده اند. این دریچه ها دارای یک یا دو محل برای بلند کردن می باشند که موجب حذف خطرات مربوط به گیر کردن انگشتان یا آسیب رسیدن به ستون فقرات اپراتورها در زمان باز و بسته کردن آنها می شود.

 

تازه های تصفیه فاضلاب : آنالیزور TOC قابل حمل جی ای (GE Power & Water, Water & Process Technologies – Sievers M5310 portable TOC analyzer)

تازه های تصفیه فاضلاباین تجهیز که سرعتی بیش از 2 برابر نسبت به نمونه های مشابه خود در بازار دارد برای آنالیز آب خام و فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد. اندازه گیری ها در این دستگاه به صورت کاملا خودکار انجام می شود و همین امر موجب بالا رفتن دقت در فرآیند می گردد. این محصول، ترکیبات آلی مقاوم در اکسیداسیون مانند هیومیک اسید را با ترکیب نمودن UV/اکسیداسیون پرسولفات و فناوری تشخیص رسانایی ممبران، بازیابی می نماید. دستگاه به صورت خودکار درصد حذف TOC را از جریان ورودی یا خروجی یا نمونه ها محاسبه می نماید. به کارگیری یک صفحه نمایش لمسی به عنوان رابط کاربری، استفاده از این دستگاه را بسیار ساده و آسان نموده است.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *