نیتریفیکاسیون

نیتریفیکاسیون کامل با کشف میکروارگانیزمی جدید

طی تحقیقات انجام شده نوعی باکتری به طور اتفاقی کشف شده است که می تواند تا حد قابل توجهی مصرف انرژی را طی فرآیند تصفیه فاضلاب کاهش دهد. این میکروارگانیزم با نام Comammox (اکسید کننده کامل آمونیاک) در سیستم آب آشامیدنی ایالات متحده کشف گردید و گفته می‌شود که توانایی تبدیل کامل آمونیاک به نیترات یا همان نیتریفیکاسیون کامل را دارد. سایر گروه های تحقیقاتی نیز موفق به تشخیص این باکتری در تصفیه خانه های فاضلاب، آب های زیر زمینی و سیستم های آبزی پروری شده اند.

 

نیتریفیکاسیون

 

این کشف توسط دانشمندان انجمن تحقیقات علمی فیزیک و مهندسی (EPSRC) با پشتیانی مالی پروژه آب آشامیدنی سالم، صورت گرفته است.
حذف نیتروژن در فاضلاب معمولاً توسط دو گونه مختلف از میکروارگانیزم ها در دو مرحله انجام می شود: آمونیاک در مرحله اول به نیتریت و سپس در مرحله دوم به نیترات، اکسید شده و فرایند نیتریفیکاسیون کامل می گردد و در نهایت طی فرآیند دیگری نیترات به صورت گاز نیتروژن بی خطر آزاد می شود.

طبق اظهارات EPSRC، این کشف منجر به یک بازنگری در خصوص توسعه نوآوری های با مصرف انرژی کم در حوزه حذف نیتروژن که در طی سه دهه اخیر صورت گرفته است، خواهد شد.

 

 

تصفیه خانه های فاضلاب در کشورهای توسعه یافته از مصرف کنندگان عمده انرژی الکتریکی هستند و حدود 2 تا 3 درصد کل مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهند. همچنین از این مقدار حدود 30 درصد انرژی، صرف حذف نیتروژن می شود.
اکثر تلاش های محلی و بخشی برای کاهش مصرف انرژی برای حذف نیتروژن بر اساس رویکرد استفاده از دو گونه میکروارگانیزم‌ استوار است.

دکتر Ameet Pinto که سرپرست این تیم تحقیقاتی است بیان کرده که این کشف برای ما بسیار جالب و خوشحال کننده است. او می‌گوید: ” کشف یک میکروارگانیزم با قابلیت نیتریفیکاسیون کامل موجب تاثیرات شگرف بر درک ما از سیکل نیتروژن و عملکرد ما در مورد مدیریت آلودگی های نیتروژنی خواهد شد. این پتانسیل برای بخش تصفیه فاضلاب وجود دارد که از این دست یافت بتواند استفاده کند و در این راستا تیم های تحقیقاتی دیگری در اروپا نیز به موازات ما در این حوزه مشغول فعالیت هستند.”

4.9/5 - (16 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *